«

»

Active Response Team (ART)

Villa Security levert veiligheidsdiensten voor het bedrijfsleven.
Het Active Response Team (ART), een speciaal opgeleid actief team van Villa Security & Irbis Secure Solutions. Een extra vorm van pro-actieve beveiliging dat bijdraagt aan veiligheid en verminderen van risico’s. Bedrijven en publieke instellingen zijn verantwoordelijk voor een goede beveiliging en veiligheidsbewustzijn binnen hun eigen organisatie. Extra toezicht door een speciale actieve eenheid dat opgeleid en goed getraind is versterkt de veiligheid. Zulke beveiligingsmaatregelen helpen tevens bedrijfscontinuïteit te waarborgen, beperken de kans op economische schade en maken de organisatie weerbaarder tegen een aanslag, dreiging, spionage of andere vormen van criminaliteit.

 

Incident Management Tools voor bedrijven, publieke instellingen en overheden:
Om de dreiging van een incident of terrorisme te verminderen dient men bijvoorbeeld getraind te worden, of een Active Response Team inzetten op de locatie als extra vorm van beveiliging. De speciale anti-terreur eenheden van de politie draaien overuren sinds de aanslagen in Parijs. De leden van de zogenoemde Rapid Response Teams (RRT) zijn voortdurend onderweg en gaan af op elke melding waarbij mogelijk sprake is van extreem geweld, zoals een aanslag. Het inzetten van Active Response Teams is overduidelijk de beste optie voor organisaties en ondernemers.

Daarom is het van belang om juist meer dan alleen beveiligers en politie in te zetten. Het Active Response Team (ART) opereert in burger en is onzichtbaar aanwezig op de locatie. Zij houden toezicht op de veiligheid en staan in contact met zowel de organisatie, politie en hulpdiensten. De teamleden van het Active Response Team (ART) zijn goed voorbereid en stappen niet blind een kogelregen in. Zijn getraind op het voorkomen van incidenten en terroristische aanslagen. De leden van het Active Response Team (ART) van Villa Veiligheid & Irbis Secure Solutions hebben een beveiligings- of defensie achtergrond.

villaveiligheid_activeresponseteam_01villaveiligheid_activeresponseteam_02Police-active-shooter-training

 

 

 

 

 

 


‘Alles is erop gericht de dreiging van geweld of het geweld zelf zo snel mogelijk te stoppen’.

 

Extra toezicht op evenementen groot of klein:
Steeds meer organisaties en ondernemers gaan voor algemene veiligheid. Dit heeft ook te maken met het verminderen van risico’s i.v.m. de aansprakelijkheid na een incident of aanslag.

Er zijn twee dingen belangrijk:

  • De organisatoren van evenementen moeten goed hun procedures doorlopen. Hebben we draaiboeken voor noodsituaties klaarliggen? Kunnen wij netjes ontruimen?
  • Ook moet er nu goed contact zijn tussen de overheid en het bedrijfsleven. Het is belangrijk om te weten of de veiligheidsdiensten informatie hebben over bepaalde locaties.

Het Active Response Team (ART) is o.a. inzetbaar voor evenementen, festivals, pop-podiums, congressen, bijeenkomsten, luchthaven, stations, concertgebouwen, scholen, instellingen, stadions en objecten.

Meer informatie of een Active Response Team op uw locatie? Neem contact met ons op.